Традиційні галицькі рецепти з борошна
Ніжні вареники з вишнею
Тісто для вареників готується на воді, сироватці або кефірі. Начинку роблять як зі свіжих ягід, з яких видалені кісточки, так із заморожених вишень. Відварюють їх у воді до готовності тіста, або ж готують на пару.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне - 250 г + 100 г (у заміс)
- Яйце куряче - 1 шт.
- Вишня - 250 г
- Вода - 110 мл
- Масло вершкове - 30 г
- Сіль - за смаком
Ніжні вареники з картоплею
Тісто для вареників готується на воді, сироватці або кефірі. Начинку роблять як зі свіжих ягід, з яких видалені кісточки, так із заморожених вишень. Відварюють їх у воді до готовності тіста, або ж готують на пару.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне - 250 г + 100 г (у заміс)
- Яйце куряче - 1 шт.
- Картопля - 250 г
- Вода - 110 мл
- Масло вершкове - 30 г
- Сіль - за смаком