Традиційні галицькі рецепти з борошна
Ніжні вареники з вишнею
Інгредієнти
- Борошно пшеничне - 250 г + 100 г (у заміс)
- Яйце куряче - 1 шт.
- Вишня - 250 г
- Вода - 110 мл
- Масло вершкове - 30 г
- Сіль - за смаком
Як приготувати:
- Борошно просіяти й змішати із щіпкою солі. Додати дві столові ложки олії, перемішати.
- Зробити заглиблення та, помішуючи ложкою, влити весь окріп.
- Замісити тісто ложкою, потім руками. Накрити плівкою та поставити на 15 хвилин у холодильник.
- З вишень прибрати кісточки. Тісто розділити на дві частини, другу прибрати під плівку.
- Розкачати в ковбаску, нарізати ножем на однакові шматочки. Кожен розкачати.
- Викласти дві вишні та половину ч. л. цукру. Защипнути краї.
- Варити при середньому бурлінні в киплячій підсоленій воді 10 хвилин.