Традиційні галицькі рецепти з борошна

Ніжні вареники з вишнею

Тісто для вареників готується на воді, сироватці або кефірі. Начинку роблять як зі свіжих ягід, з яких видалені кісточки, так із заморожених вишень. Відварюють їх у воді до готовності тіста, або ж готують на пару.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 250 г + 100 г (у заміс)
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Вишня - 250 г
  • Вода - 110 мл
  • Масло вершкове - 30 г
  • Сіль - за смаком

Докладно

Ніжні вареники з картоплею

Тісто для вареників готується на воді, сироватці або кефірі. Начинку роблять як зі свіжих ягід, з яких видалені кісточки, так із заморожених вишень. Відварюють їх у воді до готовності тіста, або ж готують на пару.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 250 г + 100 г (у заміс)
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Картопля - 250 г
  • Вода - 110 мл
  • Масло вершкове - 30 г
  • Сіль - за смаком

Докладно